Waar zijn die eitjes?

Het is weer bijna tijd om eitjes gaan te zoeken! Maar hoe doe je dat nu op een heel fijne manier om je kids een onvergetelijk Paasfeest te bezorgen nu we met z'n allen in ons kot moeten blijven? Geen eitjes rapen bij oma en opa, bij meter of bij peter. Dan maakt mama of papa er toch wat k-EI-tofs van!
Maar hoe begin je hier nou aan? Wij geven je enkele tips om helemaal voorbereid te zijn voor een leuke paaszoektocht.

Bron: Foto's Pinterest

Jarig? Feestje? Maak je eigen versiering!

Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, je eigen slingers maken. Er zijn talloze slingers en dus ook talloze manieren om zelf slingers te maken. Vaak heb je de juiste materialen ook al gewoon in huis en kom je er een heel eind mee. Laat kinderen niet alleen werken met een snijmes en/of scherpe schaar! Hou steeds een oogje in het zeil of neem het snijwerk in jouw handen.

Benodigdheden:

  • een schaar
  • een snijmes
  • een snijmat
  • stevig gekleurd papier
  • (gekleurde) kleefband of wasitape
  • kleefband
  • hobbylijm of knutsellijm, al kan een Pritt (geen gekleurde) ook volstaan
  • een stuk touw
  • eventueel een naaimachine

 

Maak zelf deze vrolijke papieren slingers met onze gratis templates! 

Bron: Foto's en templates Pinterest

Je verjaardag vieren in Coronatijd. Dat doe je zo!

Heb jij een jarige spruit in huis of ken je iemand die jarig is? Dan geven wij graag tips om de verjaardag zo gezellig en feestelijk mogelijk te houden nu we met z'n allen in ons 'kot' moeten blijven, geen feestjes of bijeenkomsten mogen houden en niet samen mogen troepen. Laat je niet ontmoedigen maar hou gewoon een feestje dat wat anders is dan anders. Wij hebben 10 tips voor jou klaar om een geslaagd feestje te bouwen. 
Zo maak je er echt wel nog een leuke dag van! (Ver genoeg naar beneden scrollen.)

 

 

 

 

  

 

 

 

Een boek als cadeautje voor de jarige? Ontdek 5 leuke kinderboeken over feestjes, vriendschap, delen, samenwerken,...!

Het is VOORLEESWEEK van 16 november t.e.m. 24 november 2019! Dat zetten wij graag even in de kijker want wij zijn 'in to' alles wat zorgt voor pret!

Voorlezen heeft immers vele voordelen.

Het zorgt voor een positief effect op taalontwikkeling, woordenschat, taalgevoel en taalbegrip. Door het luisteren trainen de kinderen ook hun concentratievermogen en dat is mooi meegenonmen voor later. Want peuters die elke dag minstens een kwartiertje worden voorgelezen, scoren later op school echt wel beter op wiskunde.

Voorlezen is een intiem moment dat de band tussen voorlezer en kind bevordert, dat veiligheid en rust biedt. Kinderen leren zich inleven in anderen en andere situaties en daar vaart hun emotionele ontwikkeling wel bij.  

Door voor te lezen, prikkel je de fantasie van een kind. Het moedigt de kinderen aan om beelden bij een verhaal of personage te verzinnen of voor te stellen – soms – ook verder te fantaseren. De illustraties in een boek kunnen dus de fantasie verder aanwakkeren. Het is daarom altijd fijn om samen goed naar de prenten te kijken, als die er zijn.

Bron: https://www.voorlezen.be
Inhoud syndiceren

   BLIJF OP DE HOOGTE

 

 

 

 

 

       

 

 

© 2017 Pimp That Party  |  Site by ZuPP

OVER ONS

 

 

CONTACT


Pimp That Party BVBA

Broekstraat 13,  3440 Zoutleeuw

+32 477 46 25 12

info [at] pimpthatparty [dot] be

 

 

<NONE>