Hallo, leuk dat je hier onze blog wil lezen!

Met deze blog wil ik jullie vooral inspireren voor het organiseren van feestjes.
Zodat het voorbereiden van een feestje zoals jij het helemaal wil van hopsasa, tralala zal gaan en van je één-twee-drie!

Ik schrijf op deze party-blog over feestjes en evenementen die ik zelf organiseer of waar Pimp that Party deel van uitmaakt maar
deel met jullie ook de veelgestelde vragen, leuke Do - It- Yourself projecten of inspiratie over food, planning en mix & match ideeën.

Een boek als cadeautje voor de jarige? Ontdek 5 leuke kinderboeken over feestjes, vriendschap, delen, samenwerken,...!

Het is VOORLEESWEEK van 16 november t.e.m. 24 november 2019! Dat zetten wij graag even in de kijker want wij zijn 'in to' alles wat zorgt voor pret!

Voorlezen heeft immers vele voordelen.

Het zorgt voor een positief effect op taalontwikkeling, woordenschat, taalgevoel en taalbegrip. Door het luisteren trainen de kinderen ook hun concentratievermogen en dat is mooi meegenonmen voor later. Want peuters die elke dag minstens een kwartiertje worden voorgelezen, scoren later op school echt wel beter op wiskunde.

Voorlezen is een intiem moment dat de band tussen voorlezer en kind bevordert, dat veiligheid en rust biedt. Kinderen leren zich inleven in anderen en andere situaties en daar vaart hun emotionele ontwikkeling wel bij.  

Door voor te lezen, prikkel je de fantasie van een kind. Het moedigt de kinderen aan om beelden bij een verhaal of personage te verzinnen of voor te stellen – soms – ook verder te fantaseren. De illustraties in een boek kunnen dus de fantasie verder aanwakkeren. Het is daarom altijd fijn om samen goed naar de prenten te kijken, als die er zijn.

Als kinderen zien dat jij bij het voorlezen, geniet van het moment samen, het verhaal, het lezen,... dan is de kans heel groot dat het kind vol enthousiasme zelf wil leren lezen en voorlezen. Leesplezier begint dus op je schoot. Dus hoe vroeger je met voorlezen begint, hoe beter!

Schenk daarom samen met een cadeautje uit onze webshop ook al eens een prentenboek cadeau als je kind, kleinkind, buurmeisje, neefje,... jarig is!

5 tips voor (feestend) leesplezier vind je hier! Leuke kinderboeken over feestjes, delen, vrienschappen, samenwerken,... 

  1. Alles is een reden voor een feestje: vanaf 4 jaar: In het bos staat een boom waar alle dieren hun advertentie kunnen ophangen. Wanneer Haas naar de boom loopt om te kijken of iemand misschien een bosje bloemen heeft, valt zijn oog op het briefje van Eekhoorn. Het is een uitnodiging voor een feestje vanavond. Omdat het een mooie dag was. Maar dat is toch geen reden voor een feestje, denkt Haas. Hij besluit het aan wat andere dieren te vragen. Iedereen heeft er wel wat over te zeggen en dus gaan ze voor raad naar Uil. “Alles waar je blij van wordt is reden voor een feestje,” zegt Uil. Dat brengt de andere dieren op een idee. Op eens wil iedereen een feestje geven. Maar of dat zo’n wijze raad is van Uil…

  2. Konijn en egel: 9 - 12 jaar: Geen twee vrienden zijn zo verschillend, maar dat laten ze niet aan hun hart komen. Konijn is een denker, een tikkeltje nors en erg op zichzelf. Egel is onbesuisder, grappiger en socialer. Samen houden ze elkaar prima in evenwicht. Heerlijke, licht filosofische voorleesverhalen met springerige prenten in vrolijke, felle kleuren.

  3. Fijne verjaardag voor jou: 0 - 3 jaar: Otter is jarig, dus er komt een feest mét muziek. De muzikanten zijn op weg en oefenen alvast het verjaardagslied. Een sfeervol, feestelijk verjaardagsboek met tekst op rijm, geluidjes én een brandend kaarsje op de taart.

  4. Goeiemorgen, beste buur: 3 - 6 jaar: Een muis heeft zin in een omelet en vraagt haar buur de merel een eitje. Een ei heeft Merel niet, maar wel bloem. Als ze nu eens samen dessert maken en de volgende buur om een ei vragen? Fijn stapelverhaal over samenwerken en delen. Met gezellige waterverfillustraties en verrassende perspectieven.

  5. Het ding: 6 - 9 jaar: Vier dieren ontdekken ‘het ding’. ‘Het ding’ ligt daar simpelweg te liggen. De vier houden het zwijgzame ding gezelschap, proberen ermee te praten en bouwen er een hut voor. Gaandeweg worden ze zelfs vrienden. Een boek waar zowel de voorlezer als de luisteraar van zal genieten en dat je doet stilstaan bij onze hedendaagse manier van leven.
Bron: https://www.voorlezen.be

   BLIJF OP DE HOOGTE

 

 

 

 

 

       

 

 

© 2017 Pimp That Party  |  Site by ZuPP

OVER ONS

 

 

CONTACT


Pimp That Party BVBA

Broekstraat 13,  3440 Zoutleeuw

+32 477 46 25 12

info [at] pimpthatparty [dot] be

 

 

<NONE>

Comments