Hallo, leuk dat je hier onze blog wil lezen!

Met deze blog wil ik jullie vooral inspireren voor het organiseren van feestjes.
Zodat het voorbereiden van een feestje zoals jij het helemaal wil van hopsasa, tralala zal gaan en van je één-twee-drie!

Ik schrijf op deze party-blog over feestjes en evenementen die ik zelf organiseer of waar Pimp that Party deel van uitmaakt maar
deel met jullie ook de veelgestelde vragen, leuke Do - It- Yourself projecten of inspiratie over food, planning en mix & match ideeën.

Hoe Sinterklaas vieren met je kind?

Vier de eerste keer Sinterklaas met je baby

Tijdsbesef hebben baby's nog niet en ze maken zich dus ook nog niet druk over hoeveel keer het nog slapen is tot 6 december. Het hele concept van Sinterklaas gaat volledig aan hen voorbij, maar als het vieren van Sinterklaas jou blij maakt, kan je natuurlijk nu al beginnen met het starten van deze traditie.

Je kan bijvoorbeeld je baby lekker warm induffelen om naar een Sinterklaas-intocht te gaan zien. Of je kan je kruipende baby al een cadeautje in zijn slofje laten vinden. Hiervoor heb je de avond ervoor wel hartstikke gezellig samen een Sinterklaasliedje moeten zingen. Let wel op bij kruipende baby's met kleine cadeautjes, onderdelen van cadeautjes en strooigoed. Want niets is veilig voor dat kleine mondje.

Vier je Sinterklaas met een groep vrienden of met familie, hou er dan rekening mee dat dit voor baby best heftig kan zijn als iedereen vol enthousiasme aan het zingen gaat en opgewonden is over de komst van Sinterklaas. Deze prikkels maken baby waarschijnlijk sneller moe dan normaal. Wat extra aandacht en baby lekker dicht bij jou zal sowieso veiligheid schenken.

Je kan ook altijd oorbeschermers kopen om baby te beschermen tegen veel geluid of lawaai.

Sinterklaas en peuters

Peuters hebben ook nog maar weinig tijdsbesef. Al zullen de meeste kinderdagverblijven, crèches en peuterscholen het heus wel over Sinterklaas hebben en gaat het hele gebeuren echt niet aan je peuter voorbij. En de winkels spelen ook erg vroeg in op alles wat met Sinterklaas te maken heeft. Wanneer die lieve brave man dan ook gaat komen, kan dat wel een eeuwigheid lijken te duren voor jouw peuter. Daarom is een aftelkalender best handig om af te tellen naar de grote dag, een intocht, Sinterklaasfeest thuis of op school,...

Sinterklaasstress

Niet alleen mama's en papa's hebben Sinterklaasstress omdat ze niet weten of al die gevraagde en erg geliefde cadeautjes in de brief naar Sinterklaas heus wel in de schoen zullen belanden. (Voor wie nog leuke hebbedingen zoekt, neem zeker eens een kijkje in onze webshop: https://www.pimpthatparty.be/shop) Ook de kinderen voelen wel de drukte rond het Sinterklaasfeest en de spanning die het met zich meebrengt als die pieten de klas op stelten komen zetten. Slapen gaat opmerkelijk minder vlot voor vele kinderen want er loopt wel een man met paard op het dak om al die schoentjes te vullen. 'Wat als Sinterklaas nou net die ene schoen van mij zal vergeten?' 'Of ben ik wel braaf genoeg geweest?' 'Zal Sint mijn huis wel vinden?'.
Hoe leuk het wel is, voor sommige kinderen is het toch net dat ietsje minder. Begin daarom niet te vroeg met Sinterklaas promoten, ga niet overal heen waar Sinterklaas te bezoeken valt en indien nodig kan je jouw kind best wat afleiden als je de zoveelste hulppiet of -Sint weer ziet lopen.

Heb jij graag een aftelkalender naar 6 december? Wij maakten er eentje voor jou!  
Denk je er wel even aan onze Facebookpagina een vind-ik-leuk te geven?

   BLIJF OP DE HOOGTE

 

 

 

 

 

       

 

 

© 2017 Pimp That Party  |  Site by ZuPP

OVER ONS

 

 

CONTACT


Pimp That Party BVBA

Broekstraat 13,  3440 Zoutleeuw

+32 477 46 25 12

info [at] pimpthatparty [dot] be

 

 

<NONE>

Comments