Hallo, leuk dat je hier onze blog wil lezen!

Met deze blog wil ik jullie vooral inspireren voor het organiseren van feestjes.
Zodat het voorbereiden van een feestje zoals jij het helemaal wil van hopsasa, tralala zal gaan en van je één-twee-drie!

Ik schrijf op deze party-blog over feestjes en evenementen die ik zelf organiseer of waar Pimp that Party deel van uitmaakt maar
deel met jullie ook de veelgestelde vragen, leuke Do - It- Yourself projecten of inspiratie over food, planning en mix & match ideeën.

Jarig? Feestje? Maak je eigen versiering!

Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, je eigen slingers maken. Er zijn talloze slingers en dus ook talloze manieren om zelf slingers te maken. Vaak heb je de juiste materialen ook al gewoon in huis en kom je er een heel eind mee. Laat kinderen niet alleen werken met een snijmes en/of scherpe schaar! Hou steeds een oogje in het zeil of neem het snijwerk in jouw handen.

Benodigdheden:

  • een schaar
  • een snijmes
  • een snijmat
  • stevig gekleurd papier
  • (gekleurde) kleefband of wasitape
  • kleefband
  • hobbylijm of knutsellijm, al kan een Pritt (geen gekleurde) ook volstaan
  • een stuk touw
  • eventueel een naaimachine

 

Maak zelf deze vrolijke papieren slingers met onze gratis templates! 

Cupcake vormpjes zijn er in alle soorten en maten. Koop er een paar met een vrolijk design en maak er een cupcake slinger van! Leg enkele papieren vormpjes open (zodat je een grote cirkel hebt) op een 10 cm à 15 cm afstand van elkaar. Vouw de vormpjes dubbel zodat je telkens één middenlijn in je cirkel krijgt. Daarna vouw je ze weer open. Leg het touw over de middenlijn en kleef het touw op elk vormpje vast met een stukje kleefband of gebruik knutsellijm die doorzichtig opdroogt. Let op dat je genoeg touw aan het begin en het einde van de slinger hebt zodat je de slinger kan ophangen. Vouw het vormpje dicht en ga met je vinger nog eens extra over de middellijn. Heb je knutsellijm gebruikt, laat die dan goed drogen. 

Felgekleurde strookjes papier maak je makkelijk zelf voor deze regenboogslinger. Snij met een snijmes stroken van 12 cm x 2 cm uit een A4 blad felgekleurd papier. Je kan kiezen voor de kleuren van de regenboog maar evengoed voor één kleur in verschillende tinten van licht naar donker. Vouw elke strookje lichtjes in twee zodat je een middenlijn krijgt of duidt het midden aan met een potloodpunt. Leg de strookjes papier naast elkaar met 1 à 2 cm afstand van elkaar. Leg het touw over de middenlijn en kleef het touw op elk vormpje vast met een stukje kleefband of naai de strookjes vast aan het touw met de naaimachine. Let op dat je genoeg touw aan het begin en het einde van de slinger hebt zodat je de slinger kan ophangen. 

Deze kettingslinger van papier is makkelijk te maken en maakt van iedere kamer een feestje! Snij op je snijmat stroken van 4 cm x 21 cm van verschillende kleuren papier. Neem de eerste strook en breng het begin naar het einde en kleef vast met kleefband. Nu krijg je een gesloten band.Steek de tweede strook door de band en breng het begin naar het einde en kleef weer aan elkaar. Nu krijg je een tweede gesloten band. Doe zo verder tot je een slinger hebt van gewenste lengte.

Stevig papier, draad en lijm. In een handomdraai maak je een kleurrijke rondjes slinger! Kijk in je keukenkast en neen enkele glazen van verschillende grootte. Plaats het glas omgekeerd op het papier en ga met een potlood rond het glas. Zo maak je een cirkel door het glas te omtrekken. Herhaal dit zo op papier in verschillende kleuren en gebruik de verschillende glazen zodat je kleine, iets grotere en grote cirkels hebt. Duidt met potlood het middenpunt van de cirkels aan. Hiervoor kan je 1 cirkel van elke grootte 1 keer horizontaal en 1 keer verticaal vouwen. Dat krijg je het middenpunt. Maak met een dikke naald een gaatje in het middenpunt. Leg de cirkel op de andere cirkel van dezelfde grootte en gebruik je potloodpunt om op elke cirkel het middenpunt aan te brengen. Leg dan willekeurig een lange rij van cirkels (de verschillende afmetingen door elkaar) en leg het touw over het middenpunt. Zorg dat er ongeveer 2 tot 3 cm afstand is tussen de cirkels. Kleef het touw vast met kleefband of naai de cirkels vast aan het touw met de naaimachine. Let op dat je genoeg touw aan het begin en het einde van de slinger hebt zodat je de slinger kan ophangen. Maak zo verschillende slingers en hang ze in een groepje bij elkaar.

Een klassieker maar zo leuk om te maken: een kleurrijke vlaggenlijn! Print de template van de wimpel (als het kan op iets dikker papier). Knip de wimpel uit en leg deze op stevig karton of echt dik papier. Nu heb je een stevige vorm om telkens op het gekleurd papier van jouw keuze te leggen. Omtrek de vorm op het gekleurd papier en knip uit. Maak met de perforator bovenaan twee gaatjes: een gaatje links en een gaatje rechts (dus de scherpe punt ligt onderaan). Hierdoor kan je het touw dan rijgen. Let op dat je genoeg touw aan het begin en het einde van de slinger hebt zodat je de slinger kan ophangen.
Je kan ook de template met omslagboord gebruiken. Zo hoef je geen gaatjes te maken in de wimpel maar leg je het touw op de stippellijn bovenaan en doe je lijm op het stukje om om te vouwen. Zo krijg je aan de achterzijde een omgevouwd stukje te zien, maar dat is niet erg voor slingers die tegen een muur komen te hangen.

Een mini slinger maken van gekleurde kleefband (wasitape)? Dat staat mooi op de taart! Neem een stukje touw van 30 cm lang. Knip stukjes gekleurde kleefband van 4 cm lang. Kleef ze zo dat het touw op 2 cm middendoor loopt. (Laat een klein beetje plaats tussen de verschillende stukjes). Zo krijg je een stuk kleefband bovenkant én een stuk kleefband onderkant van het touw. Kleef de stukjes dicht, dus met de kleefzijden tegen elkaar. Knip nu elk strookje in. Knip van onderaan het midden, schuin naar boven, langs links en recht van het midden. Zo krijg je kleine vlagjes. Maak de slinger vast aan satéprikkers of rietjes en prik deze in de taart. Hieperdepiep hoera! Smakelijk!

Zwaluwstaartjes aan een slinger zijn niet zo moeilijk om te maken. Zeker niet met onze template! Print de template van de wimpel (als het kan op iets dikker papier). Knip de wimpel uit en leg deze op stevig karton of echt dik papier. Nu heb je een stevige vorm om telkens op het gekleurd papier van jouw keuze te leggen. Omtrek de vorm op het gekleurd papier en knip uit. Maak met de perforator bovenaan twee gaatjes: een gaatje links en een gaatje rechts zoals aangeduid staat met een cirkeltje op de wimpel (dus de scherpe punten liggen onderaan). Hierdoor kan je het touw dan rijgen. Let op dat je genoeg touw aan het begin en het einde van de slinger hebt zodat je de slinger kan ophangen. Mooi in regenboogkleuren of in één kleur met tinten van licht naar donker!

 

Bron: Foto's en templates Pinterest

   BLIJF OP DE HOOGTE

 

 

 

 

 

       

 

 

© 2017 Pimp That Party  |  Site by ZuPP

OVER ONS

 

 

CONTACT


Pimp That Party BVBA

Broekstraat 13,  3440 Zoutleeuw

+32 477 46 25 12

info [at] pimpthatparty [dot] be

 

 

<NONE>

Comments