Hallo, leuk dat je hier onze blog wil lezen!

Met deze blog wil ik jullie vooral inspireren voor het organiseren van feestjes.
Zodat het voorbereiden van een feestje zoals jij het helemaal wil van hopsasa, tralala zal gaan en van je één-twee-drie!

Ik schrijf op deze party-blog over feestjes en evenementen die ik zelf organiseer of waar Pimp that Party deel van uitmaakt maar
deel met jullie ook de veelgestelde vragen, leuke Do - It- Yourself projecten of inspiratie over food, planning en mix & match ideeën.

Leuke én geschikte traktaties om te trakteren op school!

Jouw kind is jarig of was jarig en wil nu o zo graag een traktatie mee naar de klas om uit te delen aan de klasgenootjes. Maar wat met de Coronaregels? Op vele scholen is van toepassing dat enkel voorverpakte traktaties mogen uitgedeeld worden. En daarmee wordt dan bedoeld dat jullie al die lekkere wafels, cupcakes, cakejes, koekjes en zoveel meer niet meer zelf mogen bakken en verpakken. Alles waar je met de handen rechtsreeks aankomt als ouder (en kind) mag nu echt (even - dat hopen we toch) niet. Op naar de winkel dan. Daar vind je immers echt wel heel wat dat voorverpakt is. En nee, daar maken we de afvalberg niet kleiner mee. Dus als je niet voor plastic wil kiezen, kies dan iets dat individueel verpakt is in een kartonnetje. En dan kan je creatief aan de slag, om de traktatie zo leuk, kleurrijk, gek te maken als jullie zelf willen. Wij speurden wat rond en vonden alvast enkele ideeën die jullie op weg kunnen helpen. Check it out!

 

 

 

 

     

Koekiemonster is in the house

Trakteren op koekjes hoeft niet saai te zijn. Heb jij een echte koekjesliefhebber in huis? Dan trakteer je toch met koekiemonsterkoekjes. Een printable van dit blauwe monstertje vind je hier. Kleur samen met je kind alle koekiemonsters blauw. Snij het zwarte mondje open met een cuttermesje en schuif de voorverpakte koek erin. Plaats alles in een mooie mand of op een dienblad, die je ook nog samen met jouw koekjesfan kan versieren met naam, leeftijd, strikjes, lintjes,...
Voorverpakte wafeltjes kan je opleuken met wiebeloogjes en een strikje of wat dacht je van een éénhoornwikkel of éénhoornsnoet. Deze printables print je op één, twee, drie. En dan knippen maar...

  

  

Beestig avontuurlijke traktaties

Op zoek naar een meer beestige of avontuurlijke traktatie? Koop dan kleine doosjes met rozijntjes, Smarties, Dummies van Frutella, jelly beans, gedroogd fruit (Albert Heijn),... en verpak elke doosje met leuk of zelfgemaakt inpakpapier. Plaats een dino of dier naar keuze op of onder het doosje en maak vast met touw of een feestelijk lintje. Zo heb je ook nog eens een twee-in-één traktatie die lekker is én om mee te spelen is. Kleine dino's shop je makkelijk hier.
Met de indianendoosjes krijg je onmiddellijk een kleurige traktatie. Gebruik éénkleurig papier of craftpapier om het doosje in te pakken. Kleef dicht met washitape of kleefband met motief en achteraan kleef je een vrolijk gekleurde pluim. Maak het doosje af met het kleven van wiebeloogjes of print een set oogjes hier. Bij het printen kan je immers in de instellingen kiezen hoe groot je de oogjes zal printen.

 

 

Lief of stoer?

Ook heel wat puddinkjes en yoghurtjes zijn leuk om te trakteren want je kan met een beetje handigheid de potjes omtoveren tot een lief beertje, een puppy, een pinguïn, een pauw en meer. De printable voor het beertje vind je hier. Knip het ronde berenkopje uit en de twee oren. De oren kleef je met wat kleefband vast achteraan het potje. Voor het vrolijke snoetje vooraan gebruik je dubbelzijdige kleefband.
Meer leuke voorbeelden vind je op onze Pinterestpagina op het bord van Voorverpakte traktaties.
Peperkoek of andere dunne voorverpakte koeken lenen zich dan weer extra goed om jouw autofan trots te maken met een hele rijbaan om uit te delen. Snij stroken van zwart papier, zo groot als de koek is. Wikkel de strook om de koek en kleef achteraan vast/dicht met kleefband. Met een witte potlood of krijtstift teken je de wegmarkering. Kleef bovenop een kleine auto (o.a. Hema) en stel dan de autobanen samen. Zo weet je de afmeting van de doos waarop je alle rijbanen naast elkaar kan plaatsen. Versier de doos met craftpapier waarop je de naam van de jarige kan schrijven, de leeftijd,... Een vlaggenlijn maak je makkelijk met rietjes, touw en washitape. Maak het rietje vast aan het ene uiteinde van de doos, het andere rietje aan het andere uiteinde van de doos. Meet de lengte tussen de twee rietjes en neem die lengte in touw met nog extra vijf à tien centimeter aan elke kant om het touw aan de rietjes te kunnen bevestigen. Knip strookjes washitape (max. 4 cm) en leg deze naast elkaar met enkele millimeters afstand ertussen telkens. Leg het touw helemaal over het midden van de strookjes tape en vouw dan de strookjes dicht. Als je wil, knip je nu schuin naar boven (niet door/in het touw) en krijg je puntvlagjes. Wat zullen de kids blij zijn met dit speeltje en het lekkers!

 

  

Liever fruit in de hand?

Let's go crazy met bananen. Met bananen kan je je helemaal cratief uitleven. Een Minionbanaan? Die maak je simpel met deze printable.
Bananenmeisjes geef je een rokje van papier. Gebruik hiervoor een cupcakepapiertje dat je dubbel vouwt en achteraan vastkleefd. Met een zwarte stift (permanent marker) teken je de oogjes en een mondje. Rode lipjes zijn geen must maar daarvoor heb je dus een rode permanent marker nodig. Een printable voor de bloem vind je hier. Je kan de bloempjes op twee verschillende kleuren papier printen en twee verschillende bloempjes op elkaar leggen/kleven per banaan. Kleef de bloem vast boven het gezichtje met dubbelzijdige kleefband. Meerleuke bananenideeën vind je op onze Pinterestpagina op het bord Voorverpakte traktaties.
Houdt jouw zoontje of dochtertje van knijpfruit? Knip uit een blad papier een rechthoek van 24 cm x 10,5 cm (of aangepast aan jouw zakje knijpfruit). Een printable vind je hier.
Knip de vorm uit en vouw deze rechthoek dicht (halveren in de lengte), mooi in het midden krijg je dan een vouwlijn. Vouw terug open en snij de ovaal met een cuttermesje uit. Dat is  de opening waar het mondstukje van het knijpflesje doorheen kan. Versier de wikkel met de printables van een konijn, panda, kikker, beer en ijsbeer, die vind je hier. Liever een leeuw, tijger, poes, vos of bruine beer? Deze printable vind je hier. Let wel, verklein of vergroot deze printable in het keuzemenu voor printen zodat die op jouw knijpzakje past.

Trakteren kan ook nog zo!

Met een klascadeau of kookmoment, wedden dat jij daar ook weg van bent?!
Want tuurlijk hoef je niet te trakteren voor elk kindje apart maar kan je misschien, in samenspraak met de juf of meester, ook wel kiezen voor een cadeautje voor de hele klas. Een prentenboek dat nog ontbreekt in de klasbieb, een gezelschapsspel of wat dacht je van een kinderkookboek? Vieren ze op school de jarigen van de maand allemaal samen, dan is een kookmoment op die feestdag echt wel top.
In de klas kan vooraf besproken worden wat er gekookt of gebakken zal worden, er kan een boodschappenlijstje gemaakt worden en de boodschappen kunnen verdeeld worden onder de ouders van de jarigen. Zij zorgen dat alle ingrediënten tijdig in de klas zijn (en nog even in quarantaine kunnen) en de juf of meester zorgt voor alle kookbenodigdheden en een heel feestelijke dag. 
Heeft de school een diepvries en is er plaats voor ijsjes, dan kan je ook trakteren op waterijsjes, een cornetto,... deze zijn immers al voorverpakt. Denk wel even aan een pakje servetten want met ijsjes smikkelen, komen deze goed van pas.

Vraag steeds even na of de traktaties enkele dagen voor de feestdag in de klas aanwezig moeten zijn, zodanig deze nog even in quarantaine geplaatst kunnen worden wanneer dat de regel is. Zo kom je zelf niet onder tijdsdruk te staan!

Wij wensen alle jarigen een fijne verjaardag en wensen hen een dag toe waarop ze volledig in the pichture kunnen staan!

Vond je deze blog leuk? Geef onze Facebookpagina dan zeker een duimpje, volg onze pagina en laat een recensie achter. Dat kan trouwens ook op Google review

Partygroetjes,

het Pimp that Party team

Bron: Foto's en templates Pinterest en Pimp that Party

   BLIJF OP DE HOOGTE

 

 

 

 

 

       

 

 

© 2017 Pimp That Party  |  Site by ZuPP

OVER ONS

 

 

CONTACT


Pimp That Party BVBA

Broekstraat 13,  3440 Zoutleeuw

+32 477 46 25 12

info [at] pimpthatparty [dot] be

 

 

<NONE>