Stelregel is dat het feestje gevierd wordt met zoveel kindjes als de leeftijd van de jarige. Dit wil zeggen, wordt je kind 5 jaar, dan nodigt je zoon of dochter 4 kinderen uit. Zodat er vijf feestvierders in totaal zijn. Maar wat als je kind dan meer 'allerbeste vriendjes of vriendinnetjes heeft? Wat doe je dan? Ga in de eerste plaats even bij jezelf ten rade. Bij welk aantal kinderen voel jij je comfortabel? En neem samen met je kind het gastenlijstje door. Met welke vriendjes of vriendinnetjes wordt er niet zeer regelmatig gespeeld? Met een beetje onderhandelen komen jullie er heus wel samen uit.

Bekijk ten tweede wat voor het kind het meest aangenaam is. Jonge kinderen (jonger dan 5) spelen liever nog naast elkaar dan echt met elkaar en doe je dus beslist geen plezier met het uitnodigen van een hoop andere kinderen. Het zal hen al snel te veel worden, met ruzie of gehuil als gevolg. Bovendien is de betrokkenheid bij activiteiten nog veel korter en lager en zijn ze al sneller het feestje beu. Dan gaan ze vaak spelen gaan met het speelgoed van de jarige wat meestal niet als zo leuk ervaren wordt omdat jonge kinderen graag nog hun eigen terrein en dus ook speelgoed bewaken. Gekregen speelgoed voor de verjaardag leg je best ook gewoon even opzij zodat de jarige het als eerste fijn kan ontdekken.

Vertel je kind tijdig vooraf over de uitnodigingsplannen zodat er in de klas op voorhand al geen loze beloftes worden gedaan en er erge teleurstellingen ontstaan. 
Geef de uitnodigingen persoonlijk af aan de mama's of papa's van je gasten, zo vermijd je dat andere kinderen zich buitengesloten voelen.

   BLIJF OP DE HOOGTE

 

 

 

 

 

       

 

 

© 2017 Pimp That Party  |  Site by ZuPP

OVER ONS

 

 

CONTACT


Pimp That Party BVBA

Broekstraat 13,  3440 Zoutleeuw

+32 477 46 25 12

info [at] pimpthatparty [dot] be

 

 

<NONE>